Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Годишник на сватбените юбилеи

1 година – памучна сватба. Подаряват се хавлии и кърпи. Наречена е на името на тази текстилна материя, защото се смята, че една година след сватбата празникът вече е преминал в делник за младото семейство. С една дума, тече семейното ежедневие.

5 години – дървена сватба. Подаряват се дървени предмети

7 години – медна сватба. Купуват се медни съдове за дома. Мнозина считат тази година за критична в съпружеските взаимоотношения. Като залог за бъдещо щастие съпрузите си разменят медни монети.

8 години – тенекиена сватба. В потвърждение на това, че семейният живот се върти главно около кухнята и прозаичните неща от всекидвението, двамата съпрузи си подаряват лъскави домакински съдове.

10 години – сватба на цветята. Така се нарича десетият юбилей от създаването на семейното гнездо. Това е истински празник – канят се гости, кумовете и шаферите, съпреживели заедно с остарелите с едно десетилетие младоженци техния най-щастлив ден. И не само се подаряват рози с цвета на любовта, но и се танцува с червени рози.

13 години – дантелена сватба. Купува се спално бельо

15 години – стъклена сватба. Той и Тя си подаряват стъклени предмети, влагайки особен подтекст, че отношенията между съпрузите трябва да бъдат чисти и прозрачни като стъкло.

20 години – порцеланова сватба. Празничният обяд се сервира в нов порцеланов сервиз в знак на това, че от старите вече не е останала и една чинийка…

25 години – сребърна сватба. Този четвъртвековен юбилей е един истински повдиг в семейното летоброене! На празника се събират всички роднини. И наред със златните венчални пръстени, които все още носят, двамата съпрузи взаимно си даряват и по един сребърен.

30 години – перлена сватба. За съпругата – перлена огърлица

35 години – ленена сватба. Купуват се покривки, пердета.

40 години – рубинова сватба. Подаръкът е особено символичен, към златните венчални пръстени се прибавя по едно рубинче – камъкът на любовта и огъня.

45 години – сапфирена сватба. Подарява се пръстен или накит със сапфир

50 години – златна сватба. Половин век заедно в семейния впряг! Половин век неразделни и в радости, и в неволи! По този забележителен повод съпрузите твърде символично си устройват повторна сватбена церемония – заменят старите си златни пръстени с нови.

60 години – диамантена сватба. Подарява се пръстен или накит с диамант като потвърждение, че вече нищо не може да разтрогне един толкова продължителен и устоял на всякакви бури брак

70 години – благодатна сватба. Съпрузите празнуват седемдесетата годишнина от оня далечен Ден първи на техния съвместен живот.

75 години – платинена сватба. Да си 75 години заедно с любимия човек – не е ли това най-красивия подарък за предаността и любовта, съпътствали и двамата съпрузи в общия им житейски път!

Общинска фирма “Обреди” ЕООД – Варна е в услуга на гражданите в един от най-щастливите за тях моменти, когато свързват живота си с любимия човек.
Специалистите по “Гражданско състояние” издават всички актове за сключване на граждански брак. Тук се извършва и легализация на сключените извън пределите на България бракове.

Организаторите венчавки и именувания на фирма “Обреди” са на разположение на младоженците и техните близки при определянето на датата и часа на сватбеното събитие, както и при избора на сватбен ритуал. Можете да се доверите на опита и коректността им.В Бюрото за комплексни радостни услуги В Дома на младоженците на ул. ”Крали Марко” №3 във Варна можете да се информирате за всички услуги, свързани с организацията на сватбеното ви тържество.

http://www.obredivarna.com/radostni/obichai.php