Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

20 нови автобуса ще возят варненци и гостите на града

20 нови автобуса на стойност 6,4 млн. евро се вливат в маршрутите на обществения транспорт на Варна. Инвестицията е осигурена изцяло от  „Транстриумф холдинг” АД.Машините са произведени преди по-малко от месец по поръчка на варненското транспортно дружество от италианската компания IRISBUS/IVECO.16 от автобусите са първите съчленени с марката IRISBUS/IVECO, които тръгват по улиците на България. Останалите 4 са соло.Всички машини са оборудвани с падащи платформи за трудноподвижни хора и майки с детски колички. В салоните има обособени сепарета за инвалидни колички.Седящите места в съчленените автобуси са 33 плюс 91 – за правостоящи. За максимално удобство при слизане и качване в пътническия салон всички големи автобуси са с 4 врати.

В автобусите тип соло има 24 пътнически седалки и възможност за комфортно пътуване на още 64 правостоящи.Всички 20 закупени автобуса са снабдени със сертификат Евро 5 и отговарят на най-високите екологични норми, действащи на територията на Европейския съюз.„Транстриумф холдинг” АД е компания, която обслужва по договор с Община Варна половината линии от транспортната схема на града. Фирмата е на пазара на обществени превози от 20 години. Автобусният й парк е най-големият в региона и се подновява периодично. В структурите й работят над 630 души.

Въпреки трудностите, които транспортният бранш изпитва в условията на световна икономическа криза и задълбочаващия се проблем с непрекъснатото увеличаване на цените на горивата, „Транстриумф холдинг” АД инвестира в  развитието на модерен и комфортен обществен транспорт. Мениджмънтът на компанията смята, че това е начинът да се решат проблемите на Варна с трафика, гражданите на морската столица да пътуват бързо, удобно и сигурно, а въздухът над града да бъде в нормите на най-предпочитаните световни туристически дестинации.

vnews.bg