Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Колко по-дълго ще живеят хората на бъдещето

Eволюцията стимулира човешкото тяло да става все по-устойчиво и да живее по-дълго.Бъдещите поколения ще живеят в доста добро здраве дори и и през второто столетие от своя живот, ако сегашната тенденция за неговото удължаване се запази.Средната продължителност на живота се е увеличила двойно през последните двеста години, като темпът на растеж е две години за всяко десетилетие, заключват експерти от Университета на Нюкясъл, цитирани от Би Би Си.

Но може ли този процес на удължаване на живота да продължи вечно? Съществува ли максимум за продължителност на човешкия живот и достижим ли е той?Според една от теориите еволюцията стимулира човешкото тяло да изработва механизми, които позволяват по-доброто възстановяване и поддържането на структурите му в сравнение с нашите предци.

По този начин човешките гени се променят, така че да отложат във времето фаталния край. Именно резултат от това е забавянето на процесите на стареене на клетъчно ниво.Доказателство за този факт е мащабно проучване, направено с хора над 85-годишна възраст. Резултатите от него показват, че голяма част от тях се наслаждават на добро здраве дори и на такава на пръв поглед преклонна възраст. Тези оптимистични данни от части се дължат на непрекъснато подобряващите се условия на живот, навици на хранене, образование и медицина в развитите страни, но безспорно играят роля и гените, които незабелязано и непрекъснато се усъвършенстват, смятат британските учени.

zdrave.bg