Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

НАП Варна проверява отворилите след „профилактика” бензиностанции

22 проверки на бензиностанции извършиха инспекторите от „Оперативни проверки при НАП Варна през изминалата седмица в града. Проверени са започналите  продажба на течно гориво обекти, които бяха обявили „профилактика” по време на масираните проверки в началото на месец януари 2011 година. По време на данъчния контрол инспекторите не са установили обекти без изградена дистанционна връзка с НАП, но са установили, че в две от бензиностанциите не се записват в касовата книга  ежедневно показанията на броячите от колонките за гориво. По този начин собствениците на обектите нарушават отчетността на продаденото гориво. В други три бензиностанции инспекторите от „Оперативни проверки” са установили разминаване в маркираните суми на фискалните устройства и касовите наличности, като в касите са открити близо 300 лева укрит оборот.

В четири от проверените обекти са открити нарушения на КСО – невнесени осигуровки. На всичките девет некоректни клиенти на НАП са съставени актове за административно нарушение. От днес, 28 март, НАП Варна постави под постоянен 24 часов физически контрол три бензиностанции в града. Основната цел на мониторинга е да се установят действителните обороти на обектите, а така също и правят ли се опити за манипулиране на изградената елекронна връзка с НАП

От началото на годината НАП Варна е извършила над  230 проверки на  бензиностанции, за да установи изпълнено ли е законовото изискване да свържат фискалните си устройства с приходната агенция. Само в първия ден на проверките в града бяха запечатани пет бензиностанции, които не са спазили изискването, а в региона общо 26.Проверките на бензиностанции продължават както във Варна, така и на територията на цяла Североизточна България.

barometar.net