Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

М-Тел спира автоматичното подновяване, но само за нови договори

Клаузата за автоматично подновяване отпада и при Мобилтел, съобщиха от компанията.Промяната е била съгласувана на среща между изпълнителния директор на фирмата и председателя на Комисия за защита на потребителите (КЗП), където сред основните постъпващи оплаквания от граждани са тези, свързани с услугите на мобилните оператори у нас.Срочните договори, предлагани от М-Тел от 5 април, няма да включват клауза за автоматично подновяване при изтичане на първоначалния срок. Промяната ще бъде въведена за всички нови договори за услуги.

Отпадането на клаузата означава, че след изтичане на срока, договорът става безсрочен при същите условия, при които е подписан.Потребителите обаче трябва да внимават със срока на изтичане на вече сключените договори. Относно автоматичното подновяване на настоящите договори шефът на М-Тел Андреас Майерхофер коментира: „Всички оператори дадоха своето публично съгласие за отпадането на тази клауза от договорите, но решението трябва да стане със законова промяна, за да се гарантира равнопоставеността на операторите”.

Всъщност законовите промени вече са готови като изготвени текстове и предстои да бъдат гласувани. Предвижда се два месеца преди изтичането на договорите ни мобилните оператори да се свързват с нас, за да ни напомнят за това. Ако потребителят не заяви изрично и писмено желанието си за подновяване на срочния договор, то той се преобразува в безсрочен при същите условия.iNews припомня, че първата компания, която заяви желанието си да се откаже от клаузата за автоматичното подновяване при новите договори, беше vivacom – все още най-малкият мобилен оператор, борещ се за привличането на нови клиенти от останалите си два конкурента.От Globul бяха обявили, че и те ще се откажат от автоматичното подновяване, ако и другите направят тази стъпка.

inews.bg