Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Изложба – весели образи от митологията и фолклора показва Ники Христова

Галерия ДАРЗАЛАС  представя интересния почерк на Ники Христова с весели образи от митологията и фолклора в своеобразна изложба живопис. Откриването е на 1 април от 18.00 ч. в  GRAND MALL Varna, ет. 2. Варненци и гостите на града могат да я разгледат до 10 април.

Николина Христова е родена 1967 г. в София. В родния си град завършва ССХУ за приложни изкуства, специалност “Металопластика” и НХА “Николай Павлович”, специалност “Дизайн”. Живее във Варна.   Авторката работи в различни области на визуалното изкуство – бижутерия, графична рисунка, илюстрация, маслена живопис, компютърна графика, творби на приложното изкуство. По оригинален начин съчетава различни техники и материали.

В настоящата изложба са представени маслени картини, в които художничката изобразява фантастични същества с човешки лица и природни елементи. Картините, пропити с тънък естетически хумор, разкриват по откровен начин дълбоко заложени в човека чувства и страсти, алегорично представени чрез голотата и невинността отпреди първородния грях, показват по необикновен начин органичната връзка между човека и природата. Героите изглеждат трогателно – комични в претенциозната атмосфера, която създават около себе си, а карикатурната им пластичност предизвиква усмивка. Част от замисъла са индивидуалните рамки с нестандартна неосецесионна форма и уникален цвят, както и металните орнаменти, които дават завършек на творбата.

В изложбата ще се предлагат за продажба и репродукции на оригиналните платна и на други творби на художничката, защитени с релефен авторски печат с цел идеите и образите да достигнат до по широк кръг от хора, които не могат да си позволят оригинална картина. Самото място, където се провежда изложбата – Гранд Мол Варна, също е подбрано като пространство,  което се посещава от хора с различни интереси, а не само изкушени почитатели на изобразителното изкуство. Така кръгът на зрителите се разширява и позволява на художествената творба да навлезе  в пространството на новия и модерен център на съвременния град – МОЛА.

barometar.net