Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

И ГЕРБ натиска Найденов за шапа

Земеделският министър Мирослав Найденов ще докладва пред депутатите по актуалните теми в сектор „Земеделие“. До това се стигна след бурно настояване от страна на социалистите.Пенко Атанасов от БСП поиска парламентът да изивка министъра, но предложението му бе отхвърлено.След него на трибуната застана Янаки Стоилов, който настоя парламентарният шеф Цецка Цачева да покани Найденов официално в НС.Тя обеща да проведе телефонен разговор със земеделския министър и ако той се съгласи парламентът да го изслуша.Минути по-късно Цачева обясни, че Мирослав Найденов ще застане пред народните избраници след заседанието на МС.

Припомняме, сред актуалните теми е кризата с шапа, заради която се избиват стотици животни в Бургаско.Вчера пък от СДС поискаха оставката на Найденов заради негов натиск и лобиране пред ръководството на фонд „Земеделие“.По-късно в кулоарите депутати от ГЕРБ „изпревариха“ земеделския министър и докладваха за шапа преди него.Не са изплатени обезщетенията заради първото огнище от шап в с. Кости. За това алармираха от ГЕРБ. Рано тази сутрин те се срещнали със земеделския министър Мирослав Найденов заради ситуацията с шапа в страната.Не са изплатени компенсациите за пропуснати ползи.

По отношение на шапа в Средец да се разшири 10 км. зона от огнището на територията на цялата общината, каза Стоян Гюзелев.Найденов обещал да внесе днес в МС доклад, така че хората в Кости да бъдат обезщетени.Обещал също така да се разработи Програма „Животновъдство“ в Странджа.На въпрос на News.bg възможно ли е животновъдите да бъдат обезщетени вместо с пари с животни, каквито искания вече се чуха, Гюзелев отговори: „Говорихме за компенсаторни механизми за обезщетения“.

Диляна Панайотова

news.ibox.bg