Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Мишо Бирата внезапно получи инфаркт и почина

Бизнесменът Михаил Миков, по-известен като Мишо Бирата, беше открит мъртъв в хотелска стая в Правец. В сайта си федерацията по баскетбол съобщи, че той е починал от масивен инфаркт. В съобщението на федерацията се посочва: „30 март 2011 г. ще бъде запомнен като най-трагичния ден за Българска федерация баскетбол. БФБ с дълбоко прискърбие съобщава, че днес, 30 март 2011 г., вследствие на тежък инфаркт, на 47-годишна възраст внезапно ни напусна президентът на федерацията Михаил Михов”.

Името на варненския бизнесмен стана публично известно след като беше споменато в разговор, подслушван със СРС, между премиера Бойко Борисов и Ваньо Танов. Министър-председателят се застъпваше за Михов пред шефа на „Mитниците“ като настояваше данъчните да не спират производството на бира във врачанската фирма „Леденика“, въпреки отнетия лиценз на фирмата, съобщава БНР.

Освен в производството на бира, Михаил Михов инвестира и в лозаро-винарския бизнес. Той ръководи „Булбрю“, която обединява три пивоварни: във Варна -„ММ биър“, в Мездра -„Леденика“, и в Русе. Собственик е на „ММ холдинг“, който включва – „ММ електроникс“, занимаваща се с продажбата на електроуреди. Негова собственост е и хотел „Дунав плаза“ в Русе. Близо 10 години Михов бе спонсор на баскетболния „Черно море“. От 2008 година е председател на Федерацията по баскетбол.

factor-news.net