Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

До 2017г. броя на автомобилите с WiFi ще надхвърли 7,2 млн.

Все повече автомобили започват да предлагат функции за връзка с Интернет, благодарение на новата безжична технология, която позволява на превозните средства да се превръщат в движещи се Wi-Fi точки. Проучване на iSupply посочи, че до края на 2017г. броят на системите за безжична връзка в автомобилите ще надхвърли 7,2 млн., предаде MeMeBurn.com.

В момента само 174 хил. автомобила по целия свят разполагат със система за безжична връзка. Някои от най-големите автомобилни компании в света предлагат подобни функции в техните модели. Измежду тях са Ford, General Motors, BMW, Audi, Saab и Chrysler. Те са част от двата най-големи проекта за доставка на мобилен интернет при превозните средства Car Connectivity Consortium в Европа и Autonet Mobile в САЩ.

Системата на Ford MyFord Touch е малко по-различна от тази на другите производители, защото не предлага собствена мобилна връзка, а използва наличната от смартфона или таблета на пътник в колата. Чрез специално устройство, системата разпределя сигнала от тип 3G или 4G за всички останали пътници. Всъщност тази идея е много по-добра, защото не изисква допълнителни такси и задължения към мобилните оператори.

digital.bg