Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Изложба на ретро фризури в Пловдив

Ретро изложбата „Вълшебници пред огледалото“ разкрива модата във фризурите от края на 19 век. Тя е част от 17-я Италиански фестивал на красотата и прическата, който по традиция се провежда в началото на пролетта в Международен панаир – Пловдив. В изложбата има експонати от Регионален исторически музей – Пловдив, Регионален етнографски музей – Пловдив и Дирекция „Териториален държавен архив“ – Пловдив, съобщи БТА.

Фестивалът се открива днес и ще продължи до 3 април. Музеят на прическата е първият по рода си и всеки експонат разкрива различни модни течения на отминала отдавна епоха и тяхното влияние върху фризьорството през последния век.С част от експонатите, които са на повече от 100 години, ще бъде пресъздаден старинен фризьорски салон от края на 19 век, когато Пловдив е бил притегателен център за модата в страната.

В импровизираното ателие ще бъдат показани и фотоси на характерни прически от разглеждания исторически период, а в съседство с него ветерани коафьори ще пресъздават ретро фризури с косите на професионални модели и публика, обясниха организаторите на фестивала. В рамките на форума ще бъдат организирани открити уроци, безплатни тренинги и майсторски класове с водещи стилисти от Италия. Включен е традиционният конкурс „Златна ножица“ в  старша и младша възраст.

inews.bg