Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Обама официално влиза в предизборната надпревара

През тази седмица президентът на САЩ Барак Обама официално ще обяви своята кандидатура за втори мандат на поста, като след десет дни- на 14 април, той ще се срещне с богатите спонсори на партията в Чикаго, за да представи програмата си, съобщава Frankfurter Allgemeine.Американският държавен глава Барак Обама обяви намерението си да се кандидатира на официалния си сайт, където бе публикувано видео, а поддръжниците му получиха електронни писма.В мрежата на Обама са включени милиони американци, като силната му интернет кампания беше считана за ключова част от успеха му през 2008 година.

„Тази кампания току-що започва“, се казва в краткия текст. „Ще отворим офиси, ще разопаковаме кутии и ще започнем разговори с привърженици като вас, за да ни помогнат да построим пътя до победата. 2012 година започва сега…“Потвърждението на кандидатурата идва в момент, когато рейтингът на чернокожия президент е най-ниският от времето на встъпването му в длъжност. Едва 42% от американците одобряват управлението му, а 50% смятат, че той не трябва да получи втори мандат.Макар американците да изказват одобрение на външната политика на Обама и сигурността в страната, икономическата криза и високата безработица, ръстът на държавния дълг и дупките в бюджета сериозно безпокоят избирателите.

За разлика от лагера на демократите, при републиканците все още няма изявен фаворит. Спрягат се имената на Джон Маккейн и Сара Пейлин, които се представиха на изборите през 2008 г., Мит Ромни, бивш губернатор на Масачусетс, и Майк Хакаби, губернатор ма Арканзас.Все по-сериозно се възприема и кандидатурата на инвеститора Доналд Тръмп.

profit.bg