Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

50 фотографи премериха сили за смешна снимка

„Да погледнем на себе си и света около нас с чувство за хумор” бе мотото на единайстото издание на конкурса за смешна любителска и професионална фотография, организирано от Фотографско общество Варна и галерия Актив арт.В това издание на конкурса участваха над 50 автори с над 150 конкурсни фотографии. Радостен факт за организаторите, е че конкурса придоби национален мащаб с включването на участници от цялата страна.

Жури в съсътав : Любомир Бенковски, Борислав Кайков, Пламена Милева и Пламен Михайлов определи победителите :

категория “ЛЮБИТЕЛИ” :

Първо място – Георги Палейков -“ KOMATSU”

Второ място – Пламен Горанов – “Enjoy the silenc

Трето място- Ренета Кирилова – “Сюита за трима”

Трето място – Диляна Стойчева – “Пирончето”

категория “ПРОФЕСИОНАЛИСТИ”:

Първо място – Живко Арабов – “Нова порода”

Второ място – Димитрина Василева – “Ride”

Трето място -Евгени Генов – “Bumps ahead”

Трето място -Стоян Николов – “Сезона”

За победителите :

Георги Иванов Палейков /категория любители/ живее и работи в  София. С фотография се занимава от година и половина. Завършил е фотографски курсове при Начо Каменов-Кубето, доцент Петър Абаджиев и Васил Николов. Любимият му жанр е „стрийт” фотографията. В момента тече негова изложба във фоайето на Кемпински Хотел Зографски в София.

Доц.Живко Арабов /категория професионалисти/ е потомствен варненец.В момента живее и работи в София.            Интересни факти от биографията му са прадядо му – Васил Тодоров е бил Шеф-градинар на Евксиноград по Фердинандово време, а другият прадядо, Моньо Арабов – придворен дърводелец. Дядо му Марин – печатар и общественик – е бил и директор  на  Варненската печатница „Зора“ и общински съветник, а през 30-те години – председател на Всебългарски профсъюз на печатарите.

Живко Арабов е известен като активен фототворец, в близкото  миналото – ръководител на Представителния фотоклуб при Студентски дом на културата. В момента се занимава с рекламна и приложна фотография. Преподавал е в НАТФИЗ/ръководи клас/ и е водил 5 курса в  Нов Български Университет .

През 2010 година Фотографска Академия му присъди плакет „Янка Кюркчиева“ за принос в Българската фотография.

Настоящето отличие е 102-рата награда в творческата му биография.

barometar.net