Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

30 основни пътни артерии във Варна вече са измити следзимно

7Започна основното почистване и измиване на варненските улици, булеварди и площади след зимния сезон като вече 30 от тях са измити – каза на пресконференция кметът Кирил Йорданов. Някои от тях се мият през нощта, а в отделни райони почистването се извършва ръчно. През месец април ще се мие на четири етапа и ще се наблегне на пешеходните подлези и площадите „Независимост”, „Св.св. Кирил и Методий” и пешеходната зона по бул.”Сливница”.

104 372 лв. ще отидат за издръжка на пенсионерските клубове във Варна – каза още градоначалникът днес. Средствата са предвидени за заплати на уредниците, горива, климатици и поддръжка на всички 21 клуба на територията на Варна. Кирил Йорданов припомни, че в началото пенсионерските кътове в морската столица са били само 10 и е имало гореща и остра дискусия дали да ги има изобщо. През годините сумите за издръжката им са били различни – в началото – 17-18 хил. лв., а сега, само за периода 2008-2009 г. са изразходени 228 хил. лв. само за строително-ремонтни дейности.

Климатици, освен в пенсионерските клубове във Варна, ще бъдат монтирани и в детски ясли и градини, но в момента се провежда допитване до родителите дали са съгласни за този начин на отопление и климатизация на децата им.

Ели Маринова

barometar.net