Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

YouTube ще се конкурира с телевизиите и кабелните оператори

Най-големият уебсайт за видео споделяне в интернет YouTube ще прибегне до основен ремонт на съдържанието си, за да може да привлече повече зрители, пише Wall Street Journal.За тази цел уебсайтът ще организира своето съдържание около „канали” с различна тематика, което ще позволи на YouTube да се позиционира на бързо растящия пазар на обвързаните с интернет телевизии и телевизионни програми.

Това са посочили пред изданието източници от компанията, запознати с въпроса.YouTube ще опита да се конкурира с телевизиите и кабелните оператори, което ще изисква от компанията да задържи зрителите за по-дълго и да убеди рекламодателите, че рекламите им ще достигнат до желания брой потребители.Сайтът планира серия от промени в своята заглавна страница, за да подчертае големия брой „канали“ по различна тематика като изкуство и спорт. Около 20 от тези канала ще предлагат по няколко часа професионално направено собствено съдържание на седмица. Допълнителни канали ще бъдат сглобени от съдържанието, което вече е качено на сайта.

YouTube планира да инвестира до 100 млн. долара в разработването на нискобюджетно свое съдържание, предназначено изключително за интернет потребители.Предстоящите промени са сериозен залог от страна на най-популярния видео сайт в света, който има за цел да поеме в нова посока. Досега YouTube разчиташе предимно на генерирано от потребителите съдържание и скъпи телевизионни предавания.От Google обаче се надяват да обособят нова пазарна ниша на оригинални и професионално направени уеб видеоклипове, които да увеличат аудиторията на YouTube.

investor.bg