Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Ден трети: Парламентът в очакване на министър Трайков

За трети пореден ден Народното събрание ще чака министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков да информира за преговорите с руската страна за изграждането на атомната централа „Белене”. В четвъртък министърът се върна от посещение в Москва. Заради последните събития около проекта „Белене”, премиерът Бойко Борисов даде последно предупреждение на енергийния министър.

По програма парламентът ще започне работата си с проекторешението на „Атака” за уреждане на имуществените и социални въпроси на тракийските българи и исканите от Турция компенсации. Дебатите по този въпрос се отложиха на два пъти, по искане на вносителите от партията на Волен Сидеров заради търсене на по-широка база за подкрепа. Депутатите от „Атака” се срещнаха с външния министър Николай Младенов, за да прецизират проекторешението.

По време на дискусията в пленарната зала по документа от ДПС обявиха, че мотивите не отговарят на направените след срещата поправки и затова поискаха проекторешението първо да се одобри от някоя от парламентарните комисии и чак тогава да се внесе за обсъждане в пленарната зала.

В оставащото време до парламентарния контрол, депутатите се очаква да гласуват на второ четене и предложените от Синята коалиция промени в закона за ордените и медалите. С тях се забранява награждаването с високи държавни отличия на лица, които са били сътрудници и агенти на бившата Държавна сигурност.

dariknews.bg