Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Съвети за предпазване от терористи и измамници

* Внимавайте за непознати, които седят пред банката и предлагат да ви обменят изтеглените пари, тъй като банкнотите били бракувани, белязани или фалшиви. Винаги тези хора за измамници, които само се представят за служители на институцията и ви отмъкват парите.

* Не вярвайте на измамници, които твърдят, че е станала грешка и трябва да върнат обратно изтеглената сума, за да се маркира в банковата система. Банките не извършват никакви операции извън клона.

* Бъдете бдителни за хора, които ви искат личната карта, за да направят последно уточнение в банката. Тези лица не са истински служители и просто искат да копират данните ви, за да теглят пари от ваше име.

* Отминавайте съмнителни лица, които ви причакват на излизане от банката и ви увещават да си купите евтина и изгодна стока. Тези хора умело измъкват изтеглените пари от ръцете или чантата ви и изчезват.

* Не се доверявайте на мними банкови служители с фалшиви баджове, които за ваше улеснение ви предлагат да ви прехвърлят парите в сметка, за да не ги носите у вас и случайно да станете жертва на измама.

* Ако теглите голяма сума пари в брой, огледайте хората на опашката след вас, ако някой се държи притеснено или гледа предимно навън, по-добре изчакайте в клона да мине неговия ред. Този човек може да е съгледвач на крадците и с жестове да предава на съучастниците си кой тегли големи суми пари.

* Ако спукате гума непосредствено след като сте напуснали клона с изтеглените от вас пари, вземете сумата с вас и потърсете помощ. В никакъв случай не започвайте сам смяната на гумата, защото крадците само това чакат.

monitor.bg