Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Кадафи е приел пътната карта на Африканския съюз за прекратяване на конфликта в страната

Либийският лидер Муамар Кадафи е приел предложена от африканския съюз пътна карта за прекратяване на конфликта в страната, предадоха световните агенции, като се позоваха на президента на Република Южна Африка Джейкъб Зума. Той направи това съобщение след продължили няколко часа разговори между петчленна делегация на АС и представители на Кадафи.

„Либийското правителство прие пътната карта, предложена от“ Африканския съюз, обяви лаконично Зума пред журналисти след срещата в резиденцията на либийския лидер в Триполи Баб ал Азизия. Той призова да бъде даден шанс на мира.Президентът на РЮА обясни, че „други ангажименти“ го принуждават да отпътува от Либия. Останалите четирима членове на делегацията – президентите на Мавритания, Мали, Конго и министър на външните работи на Уганда, пренощуваха в Триполи, а днес ще отидат в бастиона на либийските бунтовници – град Бенгази, на 1000 километра източно от столицата на страната.

Мисията на делегацията на Африканския съюз се очертава деликатна, тъй като опозицията вече даде да се разбере, че отхвърля каквото и да било предложение за прекратяване на огъня, което предвижда Муамар Кадафи да остане на власт или да повери управлението на своите синове, отбелязва Франс прес.

EkipNews.bg