Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 12.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Изграждат ново депо на сметището във Въглен

Постоянната общинска комисия „Финанси и бюджет“ ще разгледа предложение за изграждане на ново депо в аксаковското с. Въглен. Предложението е на варненския кмет и представлява анекс към споразумението от март м.г. за продължаване на съвместна дейност в областта на обезвреждането на твърдите битови отпадъци на територията на общините Варна и Аксаково.

На днешното си заседание комисията по финанси и бюджет ще гласува проектно предложение за реконструкция и модернизация на местната пречиствателна станция – втори етап и изграждане на канализационна помпена станция „Акациите“ и тласкател. С този проект Община Варна ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“, в рамките на процедура „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации с над 10 000 жители. Заседанието на комисията започва в 11 часа. Ще бъде разгледан и текст на споразумение за партньорство между общините Варна, Аксаково и Белослав.

Още две комисии към местния парламент ще заседават днес. Също в 11 часа се събират съветниците от „Правната комисия“. На заседанието ще бъде жалба от варненка, касаеща възприета практика от Община Варна при данъчно облагане „ателиетата за индивидуална творческа дейност“ да се считат за „нежилищни обекти“.

Началният час на заседанието на комисията по Култура и духовно развитие е 14. На него ще бъде обсъдено предложение за промяна в Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Варна.

DarikNews.bg