Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Схема на Черноморското крайбрежие обсъждат на международна академична среща във Варна

Във форума участват представители на водещи университети в областта на архитектурата, урбанизма и териториалното устройство от Черноморския регион – Русия, Турция, Украйна, Грузия, Румъния. Работните теми, които ще бъдат обсъдени в заседанията на 15 април, имат научен и образователен аспект:

1. Основни насоки за разработване на международна териториално-устройствена схема на Черноморското крайбрежие – водеща тема на ВСУ „Черноризец Храбър”;

2. Докторска програма на тема: Архитектурно-градоустройствени проблеми за обновяване на пристанищните зони на големите градове в Черноморския регион в края на XX и началото на XXI век;

3. IV Международен архитектурен студентски пленер – Варна. Реконструкция на територията на Пристанище Варна-Изток и изграждане  на нов административен, културен и търговски център.

4. Ревитализация и експониране на културно-историческото наследство на Черноморския регион.

Целта на Международна академична работна среща ЧЕРНОМОРСКИ РЕГИОН – ИНТЕГРАЦИЯ е създаване на международен екип на академично равнище за разработка на научно-практически теми и образователни инициативи, отнасящи се до съгласувана визия за бъдещето на Черноморския регион – стратегическата връзка на Севера с Юга и Изтока със Запада.

barometar.net