Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Борисов напусна пленарна зала – не му се слушат социалисти

Дошлият за участие в парламентарния контрол Бойко Борисов напусна пленарна зала, след като от лидерът на БСП започна да чете декларация от името на Парламентарната група.Пред медиите в кулоарите премиерът обясни, че е напуснал пленарна зала, за да се види с журналистите, а и заради друга причина.Тези не ги слушам, посочи той, визирайки социалистите.В същото време от трибуната Станишев критикуваше Борисов и парламентарната група на ГЕРБ, че вече втора седмица в парламента не може да се проведе обещаният от премиера дебат по ангажиментите, поети от правителството с подписването от наша страна на Пакта Евро +.

Ние се присъединяваме към него със затворени очи, отбеляза Станишев.Появявайки се в залата, за да отговори на въпроса си в рамките на продължилия след това парламентарен контрол, Борисов обясни защо по-рано е напуснал демонстративно. По думите му, социалистите винаги когато той се появи, започват да четат декларации, „за да ги дават по телевизията“. Борисов провери и кой депутат от ГЕРБ му е писал петица и защо.Иначе темата е важна и аз съм готов да я дебатирам с вас, заяви премиерът и нахока пленарна зала, че имало много малко депутати, които участват в контрола.

В пряк спор в пленарна зала влязоха опозиция и премиер. Вместо отговор на питане, парламентарният контрол се превърна в диалози между опоненти, като страстите малко се нагорещиха след някои подмятания на премиера по адрес на Корналия Нинова.Като истински кавалер Борисов намери време да изрази съжаление за инцидента с нея, при който тя бе нахапана от куче и посочи: „Заради вас приехме закон“.Последната не издържа и поиска лично обяснение, обвинявайки Борисов, че принизява парламентаризма и че ниският рейтинг на НС се дължи изцяло на него.Политиката не е стадионът в Банкя, на който с едната ръка държите топката, а  с другата – филията с мас, заяви Корнелия Нинова.

Тя припомни как преди време той й бил сърдит и се обадил с думите „що не дойдеш да се разберем като мъже“.Сега тя му върна призива – „що не излезете навън да се разберем като мъже и после да се върнем и да продължим сериозната работа“.По-късно, в кулоарите на парламента, Борисов коментира казаното от Нинова – татко беше сирак, майка беше сирак и аз съм израснал по най-бедния начин, обясни той.Играех със скъсани гуменки и ядях филия, намазана с мас, допълни Бойко Борисов. Тогава баща му на Станишев обясняваше, че живеем в най-доброто общество на света, посочи още министър-председателят.Не виждам основания г-жа Нинова да се подиграва на бедното ми детство, изтъкна той. Те живяха в охолство, членовете на политбюро и децата им, уточни Бойко Борисов.

Иначе премиерът първо критикува малкия броя на присъстващите в зала депутати, както от опозицията, така и от неговата партия.Спахте и сега да ме питате за работни места, не съм съгласен. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към БСП по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Драгомир Стойнев и Сергей Станишев относно политиката на доходите на правителството.

Диляна Панайотова

news.ibox.bg