Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Сделката с логопедичната болница блокирана. Засега

С блокаж приключи скандалът около планираната смяна на собственост на 10 дка в Морската градина от територията на Логопедичната детска градина.Два гласа не стигнаха, за да мине преминаването на апетитното парче в частни ръце. „За” предложението гласуваха 32-ма съветници от ГЕРБ, „Нашият град”, „Отечество”, ДПС, „Атака”, както и хората на Веселин Марешки. Срещу сделката скочиха 11 местни депутати от БСП, ДСБ и „Глас”. А за промяна на статут е необходимо квалифицирано мнозинство от 34 гласа.

По-рано Общинският съвет отхвърли идеята на бизнесмена Красимир Узунов да вдигне забавачката със свои средства, които по-късно да му бъдат възстановени от общината, без да се променя статутът на терена. Местните депутати отрязаха и бизнесмена Веселин Марешки, който поиска казусът да бъде гласуван утре сутринта „на свежа глава“.Дали политическият пазар в късните часове на деня ще приключи със събирането на нужния брой гласове ще видим в продължението на сесията в четвъртък.Ключово остава поведението на управляващата партия ГЕРБ, която хем иска да си спечели Марешки за партньор, хем трябва да рискува и въпреки обществения натиск да му даде парцела.

Докато скандалът с терена на Логопедичната градина във Варна набира скорост и в зала Пленарна, друг имот в Морската вече е сменил един от собствениците си. Това съобщава Дарик, позовавайки се на свои отлично информирани източници. В самата сделка на пръв поглед няма нищо нередно и едва ли би намерила място в медийното пространство, ако не беше името на фирмата, сдобила се с част от поземлен имот с площ 4 101 кв.м. в местността Салтанат в най-големия варненски парк.В началото на април тази година фирмата на Веселин Марешки „Варнафарма Холдинг” ООД е влязла във владение на една четвърт идеални части от въпросния имот. До този момент обствениците на апетитното парче в северната част на приморския парк са Анна

Косашка, Дабко Цветков, Цветан Цветков и Бойчо Механдов. В началото на тази година трима от тях решават да продадат дела на четвъртия, а именно – частта на Бойчо Механдов. Провежда се търг с тайно наддаване, който е спечелен именно от фирмата, чийто собственик е Светлана Марешка, съпругата на фармацевтичния бос. В протокола за въвод във владение на новия купувач е изрично записано, че „владението се предава от Бончо Механдов доброволно”. Не е ясно дали останалите трима собственици на парцела, който по документи е с трайно предназначение урбанизирана територия, са доволни от новия си „ортак”.

На фона на скандалите с терените в Морската градина и предвид това, че най-спряганият за кандидат на 10-те декара на Логопедичното детско заведение е бизнесменът Веселин Марешки, всяко негово ново владение в апетитната зона на Варна неминуемо прави впечатление.Дали Веселин Марешки ще се задоволи с една идеална четвърт от имот, за който обикновените хора могат само да мечтаят, или ще се опита да окрупни владенията си в Морската градина, предстои да научим.

vnews.bg