Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Заради шапа възстановяват 180км ограда с Турция

Да се възстановят 181 км защитна мрежа по границата между България и Турция, която ще спре разпространението на шапа. Това реши вчера правителството. Целта на оградното съоръжение е да се прекъсне свободното движение на диви и селскостопански животни между двете държави и по този начин да се намали разпространението на вируса.До края на октомври трябва да приключи градежът, защото вирусът на шапа се разпространява лесно при по-ниски температури.

Областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол ще възлагат самостоятелно изграждането на граничната мрежа на територията на тяхната област. Финансовото министерство ще осигури средства, които да се внесат в бюджетите на съответните структури. От своя страна земеделското министерство ще предостави на тримата областни управители техническите спецификации за изграждане на граничната мрежа.

През 2001 г. по програма ФАР е реализиран проект „Зелена граница ГИВП Капитан Андреево”. От общата дължина на границата между България и Турция, която е 209,5 км, в момента има поставена мрежа на 28,5 км. По предварителни разчети възстановяването на телената ограда ще струва около 7-8 млн. лева.Премиерът Бойко Борисов е поискал вчера шефът на агенцията по храните Йордан Войнов да бъде наказан заради изказването му за снайперистите, които гонят кравите. Министър Найденов вече е смъмрил Йордан Войнов.

Monitor.bg