Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Ума Търман и Джъд Лоу влизат в журито на фестивала в Кан

В Кан беше обявен съставът на журито, което ще определи победителите в основната конкурсна програма за филми, борещи се за наградата „Златна палма“, съобщиха световните агенции.Както стана ясно през януари, председател тази година е американският актьор Робърт де Ниро. В журито на 64-ия кинофестивал в Кан, който ще се състои от 11 до 22 май, са включени американската актриса Ума Търман и британският й колега Джъд Лоу, аржентинската актриса Мартина Гусман, китайският продуцент Нансун Ши, норвежката актриса и кинокритик Лин Улман, режисьорът от Чад Махамат-Салех Харун, хонконгският режисьор Джони То и френският Оливие Асая.

Сръбският режисьор Емир Кустурица е председател на журито в раздела „Особен поглед“.Наградите „Златна палма“ за късометражно кино ще бъдат определяни от жури, ръководено от французойката Мишел Гондри, южнокореецът Бонг Джун-хо е председател на журито за „Златна камера“.В официалната селекция са 49 филма. От тях 19 са в конкурсната програма и още 19 в раздела „Особен поглед“. За да направят своя подбор, организаторите са прегледали 1715 филма – малко повече от предишната година (1665 филма).“Полунощ в Париж“ на Уди Алън с Карла Бруни-Саркози ще бъде прожектиран при откриването на фестивала на 11 май, а „Завоеванието“ за изкачването на Никола Саркози на власт на режисьора Ксавие Дюрингер ще бъде представен на 18 май.

Филмът на Джоди Фостър „Бобърът“ също ще бъде представен извън конкурсната програма.Специална вечер на 17 май е посветена на актьора Жан-Пол Белмондо.Почетна „Златна палма“ ще бъде връчена на италианския режисьор Бернардо Бертолучи извън конкурсната програма.Водеща на церемониите за откриване на фестивала на 11 май и за закриването му на 22 май ще бъде френската актриса Мелани Лоран.

btv.bg