Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Първанов: Белоградчик заслужава списъка на ЮНЕСКО

Президентът Георги Първанов подкрепя инициативата туристически забележителности в Белоградчик като Белоградчишките скали и пещерата „Магура“ да влязат в списъка на световнозначимите обекти на ЮНЕСКО.Това обяви Първанов в Белоградчик, където участва в проявите, посветени на откриването на туристическия сезон в Белоградчик.

Ако тези обекти влязат в списъка на ЮНЕСКО, това ще бъде изключителен стимул за развитието на туризма в общината, каза Първанов, цитиран от БТА.През миналата година България отбеляза петпроцентов ръст в туризма в сравнение с предишната. Държавата трябва да осъзнае, че туризмът трябва да бъде основен приоритет и ключова предпоставка за развитието на икономиката.

Едно работно място в туризма създава възможност за откриването на три до пет работни места в съпътстващи дейности, каза Първанов.Според президента българският туризъм ще има своето бъдеще, ако се решат проблемите с инфраструктурата и пътищата, отварянето на нови гранично-пропускателни пунктове в страната и обучението на качествен персонал в туризма.Георги Първанов посети етнографска изложба в хотелския комплекс „Скалите“, а самодейци от региона представиха на празника автентичен турлашки фолклор. По-късно Първанов присъства на традиционния Великденски благотворителен концерт в пещерата „Магура“.

еxpert.bg