Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Варненската певица Ива Иванова в надпревара за световната сцена

С гласуването си можем да и помогнем; Интервю на Ели Маринова с Ива Иванова

Богатият глас на варненската певица Ива Иванова се надпреварва с още над 180 даровити таланта за световната музикалната сцена. Тя е сред участничките в първи кръг на световния конкурс Avon Voices. Кандидатурата и бе отличена сред повече от 6000 клипа от цял свят и продължава напред. Наскоро тя беше в Париж, за да запише видеото към песента си. Там се е срещнала и с други състезатели от Европа и Африка. Ако се класира в следващия етап, за нея се увеличава  възможността да пее заедно със световноизвестните членове на журито на конкурса, сред които Фърги, Наташа Бедингфилд, Валерия и да запише химн, написан от Даян Уорън. За Ива може да се гласува на сайта на надпреварата.

Ели Маринова: Разкажете ни как попаднахте в тази престижна надпревара!

Ива Иванова:Разбрах за набирането на таланти и реших да се включа като изпратих видео според правилата. След това получих поща, че съм одобрена да участвам измежду над 6000 кандидати от целия свят. Трудно ми беше да го осъзная. След това получих и билетите за Париж, където записахме видеото за 1-ви кръг. Беше вълнуващо.

Е.Маринова: Как става гласуването и само от гласовете ли ще зависи крайния резултат?

И.Иванова: Гласува се през сайта на надпреварата като за целта първо се изисква да се регистрирате. Резултатът зависи както от гласовете, дадени за кандидата, така и оценката на журито, сред които Фърги, Дайан Уорън и други известни изпълнители.

Е.Маринова: Какво се случи в Париж?

И.Иванова: В Париж записахме 2 песни, едната от които е тази, която е поместена в сайта за първи кръг. Другата песен ще бъде използвана за следващия кръг, ако бъда избрана да продължа. Екипът беше от американци, които ни накараха да се чувстваме като звезди. Невероятни професионалисти!


Е.Маринова: „Храни ли къща” музикант днес и тук?
Храни както храни всяка друга професия. Относително е разбира се, но все си мисля, че за повечето хора е трудно напоследък. Така е и с музикантите. Забавленията са вторична, а не първична потребност. Никой няма да пристъпи към удовлетворяване на вторичната потребност, ако не е задоволил първичната.

Е.Маринова: Има ли според вас шанс да живее един добър музикален екип у нас, записвайки и продавайки музиката си?

И.Иванова: Далеч съм от мисълта, че може да се печели у нас от продажба на музика върху различни носители. Един добър музикален екип би могъл да живее у нас чрез участията, които зачестяват след придобиване на известност.

Е.Маринова: Пази ли още симпатията си към пиано-бар варненецът, какви са наблюденията ви?

И.Иванова: Да, мисля, че все още има почитатели на пиано-баровете. Виждам все повече нови и все по-млади посетители.


Е.Маринова: Вие сте пяла в Близкия и Далечния изток, разкажете ни накратко най-любопитното от нравите и музикалните предпочитания на екзотичните страни, в който бяхте!

И.Иванова: Всяка култура има своите герои и идоли. Така е и с песните. В Индия например си падат по пискливи гласове, а в Южна Корея обичат баладите. В която и страна да отидете трябва да знаете, че има около 20 песни, които трябва да знаете, за да ви уважават като музикант. Това са песни, с които са израснали различни поколения и будят носталгия, любов или други емоции. Нещо като песните на Лили Иванова и Васил Найденов у нас- няма човек, който да не ги знае и да не ги свързва с някакво преживяване.

Е.Маринова: Пазите ли специален режим на хранене и поддържане на гласа си?

И.Иванова: Няма кой знае какъв режим за запазване на гласа. Лишавам се от ядки, когато ми предстои да пея. В тези случаи  се отказвам от виното и бирата също. Но при всеки човек е различно. Най-лошото е да се наядеш точно преди да пееш. Става страшно!

Е.Маринова: Скоро ще бъдете дипломиран бакалавър по туризъм. Има ли някаква връзка между науката и музиката?

И.Иванова: Всъщност няма. Много са различни. Единствената връзка между двете е във факта, че хората на изкуството в повечето случаи са всестранно развити. С други думи един талант никога не е сам. Имам потребност да знам и да се занимавам с много неща.

Е.Маринова: Кой ви показа пътя към това тънко овладяване на гласа?

И.Иванова: Касетофонът. Той беше най-добрият ми приятел и учител. Слушах как го правят големите певци и се стараех да прозвуча като тях. Това е истината.

Е.Маринова: Нека покажем на нашите читатели къде могат да ви подкрепят:

И.Иванова: www.avonvoices.com Името ми е изписано: Iva I от Централна и Източна Европа.

barometar.net