Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Извънземният Меси разцепи Реал Мадрид на „Бернабеу“, Барса гледа към „Уембли“

Отборът на Барселона пречупи с 2:0 Реал Мадрид в първи 1/2 – финален мач от Шампионската лига насред „Сантиаго Бернабеу“. Лионел Меси вкара двата гола на успеха (76 и 87) и класира каталунците с крак и половина на финал в Лондон. Второто попадение беше много красиво, напомнящо за гения на Диего Марадона. За реванша „лос бланкос“ останаха без Серхио Рамос и Пепе, а Жозе Моуриньо няма да е на пейката на „Камп Ноу“. Моутим за сетен път игра с човек по-малко срещу Барса след спорното изгонване на Пепе в 60-ата минута с директен червен картон за остро влизане.

Капитанът Карлес Пуйол беше изборът на Пеп Гуардиола за ляв защитник. В центъра на защитата действаха Жерард Пике и Хавиер Маскерано. Сейду Кейта беше заместникът на контузения Андрес Иниеста. Лионел Меси, Педро Родригес и Давид Вийя очаквано поведоха „синьо-червената“ атака.В състава на „белите“ нямаше изненада. Жозе Моуриньо подреди система 4-3-2-1 с изнесен най-напред Кристиано Роналдо. Раул Албиол и Серхио Рамос бяха в центъра на защитата. Чаби Алонсо, Ласана Диара и Пепе започнаха като титулярни опорни полузащитници. Месут Йозил и Анхел ди Мария подкрепяха CR7 в нападение.

В първите секунди на срещата домакините притиснаха гостуващия тим пред неговото наказателно поле. Много бързо обаче „лос бланкос“ се отдръпнаха, сдадоха владението на топката и чакаха на контраатака. В четвъртата минута Чавиер Ернандес отправи първия удар в мача – стреля от 25 метра от въздуха, но Икер Касийяс лесно улови. Секунди по-късно Кристиано Роналдо пробва Виктор Валдес, но каталунския страж се справи безпроблемно.В 11-ата Давид Вийя, който беше поставен от дясната страна на атаката, нахлу и стреля остро по диагонала, но топката профуча покрай гредата. В 17-ата Кристиано се развика на своите, които чакаха много прибрано, а не атакуваха защитниците на каталунците. Идеята на Жозе Моуриньо очевидно беше втурване към бранители в определени моменти и удар в тила на съперника.В 25-ата минута Лео Меси и Чави сътвориха първата опасна комбинация. Аржентинецът изведе „шестицата“ на Барса на ръба на засадата, но мигновеният шут на Чави беше спасен от Икер. В 34-тата Пепе свали една топка от фаул, но Серхио Рамос не стигна преди Валдес.

В края на полувремето двама футболисти на каталунците преиграха театрално, искайки червени картони за удари без топка. И Педро, и Серхио Бускетс нямаха основание за подобни претенции.

Реваншът на „Камп Ноу“ е след шест дни. Реал Мадрид се нуждае от три гола, за да измести Барселона от спора за финала в Лондон.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

sportal.bg