Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

През новия туристически сезон ще се следи строго качеството на виното по курортите

Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) строго ще следи за произхода и качеството на предлаганите вина по българските черноморски курорти през новия туристически сезон лято 2011 г., съобщи днес инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на ИАЛВ, по време на работна среща, организирана от Черноморската регионална лозаровинарска камара в гр. Варна.Тема на срещата бе „Предлагането на вина и напитки в курортните комплекси през новия туристически сезон – лято 2011 г. – качество, асортимент и контрол от страна на държавата” . Като държавен контролен орган, ИАЛВ не може да се намесва в ценообразуването, заяви Коев. На срещата бяха обсъдени проблемите на хотелиерите и ресторантьорите относно предлагането на вина в системата „all-inclusive”, промените в нормативната уредба, както и възможностите да се кандидатства по европейски програми.

ИАЛВ няма контролни функции в сектора на спиртните напитки, но при получаване на сигнали за нерегламентирано предлагане и продажба на такива, Агенцията незабавно ще информира отговорните компетентни органи, допълни още изпълнителният директор. Бяха засегнати и теми за засаждане на нови лозя по мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013/2014, както и по останалите мерки от програмата.

Над 40 хотелиери, ресторантьори, лозари и винари присъстваха на срещата в гр. Варна. Организаторите бяха поканили също и г-н Славчо Славов – заместник-областен управител на област Варна, г-н Илиян Станоев – регионален директор на Комисия за защита на потребителите (КЗП), г-н Цанко Станчев – заместник-председател на РЛВК – гр. Варна и г-н Денко Георгиев – главен секретар на РЛВК – гр. Варна.

barometar.net