Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Андрей Слабаков: Кралската сватба стана смешна

Вълнуват ли се българите от кралската сватба и дали са сред 2 милиарда зрители, които се приковаха днес към екраните, за да проследят светското събитие на годината. Според един англичанин, живеещ в България, и един известен наш режисьор истерията е прекалена и няма да докосне българите.“Сън не ме лови от един месец. Целият български народ само от това се вълнува – няма здравни реформи, няма високи цени на горива – всички с това се занимават…”, с ирония коментира венчавката Андрей Слабаков, чиято съпруга – актрисата Ернестина Шинова се “срещна” със самата Кралица Елизабет във филма “Мисия Лондон”.Режисьорът не разбира защо медиите обръщат такова внимание на сватбата, но искрено е възмутен от факта, че кралският двор планира да продава въздуха от Уестминстърско абатство, където се състоя бракосъчетанието. “Да, сигурно после ще минат и през тоалетните, за да продават и други неща”, засмя се Слабаков и определи случващото се в Лондон като “смешно”.

“Добре, а сега сериозно. Аз не познавам човек, който да се вълнува от събитието, и питам защо другите кралски сватби не се отразяват по този начин, а само английската – никак не е демократично”, заяви той и призна, че няма да пие довечера една ракия за здравето на младите. Затова пък има планове за утре сутринта. “По стара българска традиция утре сутринта ще пийна една блага ракия, защото по това време Кейт ще размахва белия чаршаф, защото аз съм убеден, че тя е девствена”, бурно се засмя ексцентричният кинаджия, с което абсолютно доказа колко е далече от кралската суета и събитията на Острова.Оказа се, че не само българите, но и англичаните са леко подразнени от прекаления сватбен шум. Дейвид Мосъп е един от тях. Той живее в България от години и не се вълнува особено.“Истерията сега е много по-голяма сега. Помня сватбата на Чарлз и Даяна – тогава си беше едно чисто британско, локално събитие. Сега мисля, че се прекалява, тази глобална истерия е излишна. Все пак това е някакво интимно, семейно събитие, пък макар и да е свързано с кралски особи. Цялата сватба се комерсиализира, особено с новината, че ще се продава и въздухът от катедралата, в която ще се венчаят – нямам думи…”, бе неговият коментар.

Затова пък в чепеларското село Забърдо вече пишат покана към младото семейство да им гостуват. Кметът Валентин Черпоков е изготвил специална телеграма, с която освен че честитят брака на принца, го канят заедно със съпругата му да посетят селото и да се качат на прочутото Забърдовско колело. От години младите семейства в селото се женят при колелото, като задължително след подписването на брачното свидетелство се люлеят на въртележката, за да може бракът да е дълъг и щастлив. Традицията е на няколкостотин години, като няма разтрогнат брак, сключен при колелото.Телеграмата бе изпратена официално в 12.30 часа с концерт в центъра на селото. Местният самодеен състав „Евробаби” е написал специална песен за брака на принца и избраницата му, която се изпълнява под съпровод на родопска каба гайда. Младоженците също ще получат като послание част от песента, създадена специално за събитието.Забърдо покани и френския президент Никола Саркози и съпругата му Карла Бруни, след като двамата се ожениха. Засега те не са откликнали на любезната покана.Междувременно във „Фейсбук“ се появи група „Аз няма да гледам кралската сватба“ и за броени часове тя събра повече от 120 почитатели.

vsekiden.com