Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Как превръщаме живота си в рутина

Поне веднъж в живота си всеки човек е имал усещането за „зацикляне”. Рутината е неизменен атрибут на всеки работен ден и ние не можем да я спрем. На какво се дължи това и как да се преборим с подобна ситуация?Парадоксалното е, че, на пръв поглед, животът изглежда изпълнен със суета. Ние постоянно правим нещо, а изпитваме неприятното усещане, че сме „заседнали”. Проблемът се състои в това, че повечето от нашите действия не водят до големи промени и не ни помагат да се движим напред. В повечето случаи те дори пречат на това.
Кои са най-разпространените грешки, които способстват за появата на рутината в живота?

1. Стереотипите.
През целия си живот ние “колекционираме” стереотипи. Към наличните ние добавяме нови и все по-нови. Струва ни се, че това е един напълно естествен процес, но той може да бъде позитивен само в този случай, когато, прибавяйки си някакво ново убеждение, ние се разделяме със старото. Това не се случва при повечето хора и ние живеем с огромен брой стереотипи, които ни пречат да се развиваме и да се движим напред.
Задайте си въпроса: ”Какво никога няма да направя през живота си?”, а след това анализирайте отговора. Може да откриете, че някои от убежденията ви са “родом от детството” и е необходимо да се разделите с тях.
Ето защо трябва да направим ревизия на убежденията си: да се замислим кои от нашите убеждения провокират рутината в живота ни и какво трябва да променим.

2. Чуждата вина.
Много хора не искат да носят отговорност за своя живот и когато им се случи нещо лошо, обвиняват „другите“ или някакви външни обстоятелства, разбира се извън техния контрол. От една страна, така се живее по-лесно. Но от друга, по този начин ние сами си пречим да постигнем значителните цели.
Трябва да променим подхода си и да се научим да носим отговорност за собствените си постъпки. Ако успеем да направим това, ще разберем, че успехът се намира в собствените ни ръце. А нима това не е достатъчна мотивация за промяна на живота и бягство от рутината?

3. Твърде сериозно възприемане на собствената си личност и живота като цяло.
Усещането за това, че всичко в живота се постига с тежък труд, възниква поради различни причини. Но крайният резултат е един: ние преставаме да се радваме на дребните нещо и изгубваме способността си да мечтаем. Именно това води до “зациклянето” върху проблемите.
Трябва да се избавите от негативните последствия от това зацикляне.
Постарайте се да си възвърнете вярата в чудесата, опитайте се да бъдете по-безгрижни и весели. Давайте си възможност за пълноценен отдих, за да се заредите с нови сили и енергия. Започнете да строите нови планове за бъдещето и тогава… рутината безследно ще изчезне.

factor-news.net