Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Седмицата продължава с интензивни дъждове с гръмотевици

Кодът се отнася за областите Монтана, Софийска, София – град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Ловешка, Смолянска, Габровска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.Още преди обяд дъжд ще завали в югозападните райони, а около и след обяд – и в останалата част на страната.На места валежите ще бъдат интензивни и придружени с гръмотевици.Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен, вятър от изток-югоизток.Максималните температури ще достигнат 17, до 22 градуса, в София – около 18 градуса.

По Черноморието преди обяд видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще се усили до умерен. Ще се заоблачи и следобед отново ще завали дъжд, придружен от гръмотевици.В планините ще духа умерен, до силен вятър от юг, по-късно – от югозапад. Ще бъде облачно, по билата – мъгливо, ще превалява дъжд, на места придружен с гръмотевици. По-интензивни ще са валежите след обяд в Рила и Родопите.Максимална температура на 1200 м – 12 градуса, на 2000 м – около 6 градуса.От „Пътна полиция“ съобщават, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими.Затворени за автомобили са проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена, Дюлинският – само за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Петрохан, Вратник, по пътя Костенец-Самоков, София-Самоков и по пътя Бургас-„Слънчев бряг“ с обход през Бургас-Каблешково и Тънково.Всекидневно за времето от 5,30 ч. до 8,50 ч. и от 16,30 ч. до 20,50 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник-София през кв. „Владая“.Транзитното движение Кулата-София-Пловдив се пренасочва по път II-62 – Самоков-Ихтиман-път I-8 – АМ „Тракия“ и обратно.За ремонт през светлата част на денонощието се затваря дясната тръба на тунела „Траянови врата“, движението се осъществява през лявата тръба.Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, в Прохода на Републиката, по пътя Нови Искър-Лъкатник, Драгичево-Рударци, Юндола-Голямо Белово, Асеновград-Смолян, Бобошево-Четирци, Мездра-Ботевград и Момчилград-Крумовград.

vesti.bg