Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Сувенирният пазар възкръсва за началото на сезона

Сувенирният пазар в градинката зад Операта, който беше закрит преди около 3 месеца, до 20-30 дни трябва да се появи отново, стана ясно на поредна среща между общинари и търговци. След проведени повече от 40 подобни срещи в крайна сметка подготвеният от продавачите проект за вида на масите стартира. Тези дни ще започне и изработката на новите сергии, които ще бъдат сгъваеми и всяка вечер ще се изнасят от градинката.
„За изработването на масите трябва някакво време – предполагаме, че до края на месеца ще бъдат готови. След това уж се споразумяхме с общинарите да започнем работа и се надяваме това наистина най-после да се случи”, коментираха от инициативния комитет на търговците.Хората обаче са категорични, че ако и този път стартът на продажбите им се осуети, те ще излязат да работят на своя глава със собствени импровизирани маси.

„Положението е повече от лошо. Вече 4-ти месец сме без работа. Не можем да посрещнем дори текущите си разходи като сметките за ток и вода например. От друга страна, тазгодишният сезон отдавна започна, а на нас още не ни разрешават да започнем работа. Така пък реализираме загуби всеки ден”, възмущават се продавачите.Според някои непотвърдени информации пазарът щял да бъде разделен на две части, които да бъдат позиционирани на отделни места. С това хората категорично не са съгласни. Според тях не е удачно и масите да бъдат разположени до Аквариума или Делфинариума, защото там търговията няма да потръгне.

chernomore.bg