Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Димитров: Средната класа започва да потъва

Истината е, че икономическата криза не свършва в България, но още по-лошото е, че не се очертава да свърши. Нито парламентът, нито правителството имат ясен икономически план как да излезем от тази ситуация. Това заяви лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.

Според Димитров, такъв икономически план не е бил приет. „Увеличава се безработицата, увеличават се цените, намалява покупателната способност на българина. Средната класа, която имахме вчера, днес казва, че изнемогва. Тези проблеми започнаха от тройната коалиция, вярно е това, няма да го забравим, но истината е, че тези проблеми не се решават сега и продължават да се задълбочават. Средната класа започва да потъва“, категоричен бе Димитров.

Според него, парламентът няма ясен фокус към хората от малкия и средния бизнес. „А те са гръбнакът на икономиката и държавата, на тези хора обаче им се пречи по всякакъв възможен начин. Нови данъци постоянно, нов данък смет, нови данък сгради точно за малкия и среден бизнес, оставате го големия, той ще се оправи. Човекът, който е лекар, учител, който има малко магазинче, тези хора бедстват, на тях трябва да им се помогне, те движат държавата напред. И вместо това да е фокусът, имам чувството, че се помага на монополите да се вдигат цените. Каква беше ползата от този меморандум за цените на горивата, никаква полза нямаше“, категоричен бе Димитров. Според него, цените на горивата не са били овладени.

„Трябва да се вземат мерки срещу монополите, има разпищолили се монополи в момента – вдигат си цените, правят каквото си искат, с всички цени. Защото смятат, че има слаба държава, която не може да ги накаже. Битката срещу монополите трябва да стане основен приоритет на това правителство. СДС и СК предложихме конкретни неща по отношение на мобилните оператори, по отношение на горивата. Ако политиците не успеем да решим проблема с монополите, хората ще излязат по улиците и те ще решат проблема“, подчерта лидерът на СДС.

„Опитът за тотална зависимост на България от Русия, това е причината да се строи „Белене“. Правителството и премиерът трябва да отговорят какви мерки са предприели. Русия е заплашила България, че ако не се строи „Белене“, ще има спиране на доставките на газ за България или други мерки. Ако тази битка продължи да се води на тъмно както до момента, даже не е битка, защото правителството започна да приема всички предложения, идващи от Русия, големият губещ ще е българският народ. Това Народно събрание месец юни-юли ще трябва да се произнесе за „Белене“. Вие готови ли сте да се произнесете по този проект“, попита колегите си в пленарна зала Димитров. Четете още тук:

http://news.bgnes.com/view/919999