Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Ню Йорк и Торонто са градовете с най-много възможности

Западните градове доминират класацията на PriceWaterhouseCoopers на градовете с най-много възможности. В класацията са взети под внимание 66 фактора в 10 различни категории като достъп до интернет, данъчни ставки, бизнес среда, възможности за спорт, чистота на въздуха. Вижте първите 10, като сме посочили и колко от най-големите компании в света (от Fortune Global 500) са избрали съответния град за своята главна квартира:

10. Хонконг

Световен лидер в: Тук лесно се намира работа, кредитни карти се ползват почти навсякъде. Градът обаче има висока престъпност и инфлация.

9. Сингапур

Световен лидер в: Лесно се намира работа. Законите за защита на акционерите също са високо оценени. Сингапур е лидер по специалисти в областта на математиката. От друга страна престъпността е висока, има проблеми с трафика, изостава в използването на възобновяеми източници на енергия.

8. Париж

Световен лидер в: Това е градът с най-много чужди представителства и консулства. В Париж има най-много възможности за спорт и забавление.

7. Чикаго

Световен лидер в: Чикаго е градът с най-много болници. Той е и лидер по възможности за спорт и забавление.

6. Лондон

Световен лидер във: финансови и бизнес услуги, пътникопоток, преминаващ през града, брой международни туристи, сила на местната валута, грижи за възрастните хора.

5. Сидни

Световен лидер в: възможности за започване на бизнес, образование и брой библиотеки, покупателна способност, възможности за спорт и развлечения.

4. Стокхолм

Световен лидер в: Градът е лидер по зелени площи като процент от градската част, но е на първо място по замърсяване на въздуха. Стокхолм е на едно от първите места по защита на интелектуалната собственост, по достъп до интернет в училищата, по процент средства за изследователска дейност като процент от БВП. Негативна страна: трафикът е натоварен

3. Сан Франциско

Световен лидер в: процент на населението с висше образование, възможности за спорт и развлечения.

2. Торонто

Световен лидер в: качество на живот, възможности за спорт и развлечения, удовлетвореност на жителите, бизнес пътувания. От друга страна – има високо замърсяване на въздуха.

1. Ню Йорк

Световен лидер в: научни разработки, регионален БВП, възможности за спорт и развлечения, културно многообразие.

profit.bg