Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Нова климатична епоха руши психиката ни

Метеоролозите признаха, че на Земята е настъпила нова климатична епоха и никой не може да даде точна прогноза какво ще се случи с климата в близкото бъдещe, съобщи obozrevatel.com. 2011 и 2012 се очакват да бъдат преломни години в т.нар. квантов еволюционен скок. Началото му предстои през ноември 2011 г., а краят се очаква през първата половина на 2013 г.Земята активно променя вибрациите си, от което хората стават все по-раздразнителни, а болестите се изострят. Природните промени оказват особено въздействие на психиката, което води до голям брой масови ексцесии по света. Според някои експерти в близко бъдеще се очаква верига нови земетресения, не е изключено и цунами в Средиземно море.

В началото на май природата ясно показа, че вече не е такава, каквато беше.В Полша падна сняг, в САЩ преминаха разрушителни бури и торнадо, в Италия е нетипична жега, в Сибир – необикновено топло, а в Москва термометърът скача както му хрумне. На остров Диксън средната дневна температура превиши нормата с 16 градуса. От 25 до 28 април в САЩ преминаха 362 торнадо, 312 в рамките на едно денонощие.Дъждовният сезон в Тайланд започна през април, а не както е нормално – през юни. Във Великобритания сухото и топло време предизвика много горски пожари. Зимата в Арктика бе с пет градуса по-топла.

Според някои климатичните промени в Северното полукълбо се дължат на преместването на Гълфстрийм с осем мили.Гълфстрийм е мощно, бързо, топло и повърхностно океанско течение в Северния Атлантически океан. То е част от голяма система ротационни течения в Северния Атлантическия океан. На север от нос Хатерас Гълфстрийм променя посоката си на североизток към Атлантическия океан, където се разделя и формира две течения.Едното от тях, Canary Current, носи студени води към северозападната част на Африка. Другото, North Atlantic Drift, тече към Европа, носейки към западните брегове води с умерена температура и смекчава климата.

dnes.bg