Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Kavarna Dance Festival събира най-ярките имена на електронната денс музика

Първото по рода си денс музикално събитие в тази част на страната – Kavarna Dance Festival, ще се проведе в разгара на лято 2011. То ще  се състои на 22 и 23 юли в Каварна, а традиционно разтърсваният от рок-ен-рол величия град това лято ще бъде сцена за някои от най-ярките имена на световната денс музика.  Организаторите на Kavarna Dance Festival  – Община Каварна, Еdison Ventura Corporation, Желев турс и Ловланд са се погрижили да осигурят за ценителите на модерния саунд имена, които отдавна са превзели световните DJ чартове, клубовете по света и радио ефира. Част от диджеите, които ще миксират на живо под родното небе, пристигат за пръв път в България.
В рамките на двата дни на брега на морето в Kavarna Dance Festival  ще участват общо 18 изпълнители. Сред имената,  които ще нажежат  още повече летните градуси, са Timo Maas, Guy Gerber , Audiowhores , Chris Lake, Dinka , Nicky Romero  и др. Безапелационните хитовете на Timo Maas, холандците Chocolate Puma и представителите на британската сцена Audiowhores са line up в първия ден на фестивала – 22 юли, когато за първи път у нас ще станем част от световното LIVE шоу на Guy Gerber. Сред останалите имена за вечерта са румънците DJ Mahony и DJ Optick. Първият от тях вече има записани в музикалното си CV постижения като подгряващ популярния Kudos Beach, Miami и награда за най-добър дебют от най-големия сайт за клубна култура в Румъния Nights.rо. Nights.rо е и официален медиен партньор на Kavarna Dance Festival. Колегата му DJ Optick e сред фаворитите на почитателите на електронна музика в страната си. Едно от нещата, с които е спечелил феновете си, е авторството му на един от химните на Liberty Parade. Nights.rо го определя за „Най-добър продуцент” за изминалите две години. За да поддържа форма, DJ Optick прави и едно от най-популярните денс предавания в страната си Next Level. Съзвездие ди джеи ще забавлява с live изпълненията си гостите на Kavarna Dance Festival и през втората вечер на Kavarna Dance Festival. Сред тях са Terri B – един от най-популярните дамски вокали в електронната денс музика през последните 6 години.  В музикалната листа за вечерта на 23-ти са още Rosario Internullo, Adrian Eftimie и Dinka. Първият от тях е роден в Сицилия, но живее и работи в Румъния. Неслучайно една от наградите, които получава от авторитетния Nights.rо e за изключителен принос към клубния живот в северната ни съседка. Колегата му Adrian Eftimie е един от най-популярните и уважавани румънски диджеи. Започнал кариерата си с предаване по пиратска радиостанция, днес той е автор на едно от най-уважаваните радио предавания и хедлайнер на някои от най-популярните open air фестивали. В списъка им предстои да влезе и Kavarna Dance Festival.

Dinka e швейцарски прогресив-хаус проект, в основата на който стоят продуцентът Кристиян Хърт (Christian Hirt) и диджейката Тамара Мария Хунлекер. От нея феновете на електро саунда у нас могат да очакват микс от изкусителна визия и впечатляващ DJ талант. Мега актуалните Dinka идват в България за първи път.
Освен тези имена тепърва предстои анонсирането и на още артисти, които ще направят програмата на Фестивала още по-интересна за феновете на електронната музика. Продажбата на билети за Фестивала започна в мрежите на Ticketpro, Ticketstream и Eventim. Цените са 20 лева за един ден и 30 лева за двата дни.

barometar.net