Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Регионална конференция на гражданите сеньори към ЕНП ще се проведе във Варна

Регионална конференция на Европейския съюз на гражданите сеньори към Европейската народна партия за Югоизточна Европа „Старейшините и стратегия „Европа 2020” на ЕС” ще се проведе в Гранд хотел „Варна” в курорта „Св. Св. Константин и Елена”. Съорганизатори на форума са Старейшини ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел”.
Регионалната конференция ще бъде открита официално в 10 ч. на 14 май, събота, от Николай Андреев, председател на СГЕРБ и вицепрезидент на ЕСГС към ЕНП и от Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ, вицепремиер и министър на вътрешните работи. С приветствия към участниците ще се обърнат президентът на ЕСГС към ЕНП д-р Бернхард Вормс, представителят на фондация „Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев, както и Павел Димитров, областен координатор на ПП ГЕРБ – Варна и член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.
Поканени за участие във форума са министърът на здравеопазването Стефан Константинов, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, зам.- министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова и др.
Регионалната конференция ще продължи и на 15 май, неделя. Програмата във втория ден ще започне в 9 ч. с изказване на проф. д-р хон. кауза Урсула Леер от Университета Хайделберг на тема „Съвременното европейско семейство”. Непосредствено след това за „Сеньорите и семейството в условията на икономическа и финансова криза” ще говори  Мария Канелопулу, вицепрезидент на ЕСГС към ЕНП.

barometar.net