Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Джеймс Уорлик заплашил Волен Сидеров, че ще го унищожи

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще поиска НСО да му назначи охрана, защото в столично заведение американският посланик у нас Джеймс Уорлик го заплашил, че ще го унищожи. Това разказа самият Сидеров от парламентарната трибуна.“Когато те заплаши посланикът на най-мощната държава, е нормално да се чувстваш застрашен“, сподели лидерът на „Атака“.По думите на Сидеров реакцията на Уорлик била заради папка, която той му дал, с искане САЩ да платят 2 млрд. долара наем за базите, които ползват у нас, за последните 5 години.Лидерът на „Атака“ поиска посланикът да му се извини за поведението си пред депутатите.

„Много съм разтревожен, че последните 1-2 години, в които г-н Уорлик е посланик на Щатите, към него има едно, бих казал, аборигенско отношение от страна на политици, медии, коментатори. Той се държи като генерал-губернатор. Дава мнения за щяло и нещяло. Успява да прояви актьорски данни в телевизионни сериали. Изказва се по всички въпроси на българската демокрация. Често го прави в нарушение на добрия тон – дипломатически и междудържавен. Никой не му прави дори забележка. Представяте ли си, ако един български посланик някъде в някоя държава започне да се държи по подобен начин – застане някъде и заплаши американски сенатор. Ами те веднага ще го арестуват, той ще влезе в затвора, ако му каже „аз тебе ще те унищожа“, така, както ми каза посланик Уорлик около 22,30 часа в четвъртък“, разказа Сидеров.Той изрази съжаление, че не е видял в парламента министър Цветан Цветанов, за да го попита къде точно да подаде жалба, тъй като се чувствал застрашен.Сидеров обясни, че се опитвал да се срещне с посланика на САЩ от две години, за да му връчи тази сметка, защото не мисли, че е редно най-богатата държава в света да полза безплатно базите ни, докато в същото време България е в криза и няма пари нито за пенсии, нито за здравеопазване.

Волен Сидеров заговорил посланик Джеймс Уорлик „в опит да предизвика политически спор“ по време на вечеря в столичен ресторант, посочват от посолството на САЩ по повод направената от лидера на „Атака“ декларация от парламентарната трибуна.“12 май, по време на вечеря в столичен ресторант г-н Волен Сидеров, придружен от фотограф, е заговорил посланик Уорлик в опит да предизвика политически спор. Такова поведение е неуместно и неприемливо. Намаляващата електорална подкрепа на партия  „Атака“ и фактът, че Посолството на САЩ отказва да се среща с членове на тази партия, са най-вероятните причини за този евтин политически трик. Посолството на САЩ не приема идеите на омраза, предразсъдъци и фанатизъм, които г-н Сидеров и „Атака“ представляват“, посочват от американската дипломатическа мисия, цитирана от БТА.

http://dariknews.bg/