Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Стефка Берова: Пеенето много ми взе и много ми даде

Певецът обединява компонентите на един шлагер, като всеки от тях е важен и трябва да се създава от сърце, разкри тайната на успешната песен Стефка Берова при своето гостуване в предаването „Под лупа“ на ТВ „Европа“. Изпълнителката сподели някои интересни биографични подробности и показа новия си диск. Тя потвърди, че възнамерява да напише автобиографична книга.

Интервю: Ганиела Ангелова

– Здравейте, поводът за нашата покана е новият ви албум, който се казва „Съдба“…

-…Решихме да го кръстим така, защото искахме да излезе една продукция с много шлагерни песни и с изключително силни текстове. Нека да има и такива случаи в противовес на поп-фолка, когато има нещо недобро, а то има много недобро там. Искам да знаят хората, че със сърцето си и разума сме ги създали тези песни…

– Вие сте изпели десетки хитове, коя е най-любимата ви песен? Хората винаги ви свързват с една песен…

– Не, не е това…

– ..За Поморие, нали? Това е една от най-хубавите български песни, а вие казахте, че не си я харесвате особено. Защо?

– От най-шлагерните е… Ами защото ми омръзна.

– Тя ви направи популярна.

– И затова съм благодарна. Тя е нашата, с Данчо Марчинков, моя бивш колега и съпруг, това е нашата визитна картичка. Това не значи, че ни беше най-хубавата песен. Боже, какви песни сме изпели прекрасни… най-хубавата беше „Мой роден край“.

– Какво е важно за една песен, за да докосне хората?

– Важно е всичко, и текстът, и музиката, и аранжиментът. Певецът е в основата на всичко. Той обединява тези три неща. Но във всички тези неща хората трябва да бъда искрени…, трябва простичко, сърдечно, по човешки.

– Видяхме песента „Не обещавам“. Много силен текст. Всичко, което го казахте в самото начало, колко важен е текстът…

– Много са важни нещата. Всяка една брънка от шлагера трябва да е изключително добра. Общата спойка между всичкото е певецът. Това са само отделни хора, които правят шлагери.

– Днес проблемът в музиката е може би, че няма толкова силни текстове, но то не е само в България, това е в световен мащаб.

– Това е в световен мащаб, за което искрено съжалявам.

– Казвате „пеенето много ми взе и много ми даде“. Какви са плюсовете и минусите? Някога съжалявате ли за избора, който сте направили?

– Изборът не беше мой, но така ли иначе, когато един човек се роди с изкуство, не може да стане готвачка, например… мога да пея, мога да рецитирам и до ден днешен, това ще правя, това е.

– Последен въпрос. Знам, че предстои да напишете една автобиографична книга – така ли е?

– Ще се опитам, не значи, че ще мога да я напиша, ако стане, ще бъда щастлива.

– Още един мъничък въпрос, кое ще сложите като акцент на тази книга?

– Ще напиша за обичта, която трябва да има между хората, за достойнството на хората, за страха у човека и за смешните неща, които са ми се случили през целия този дълъг 50-годишен период на сцената.

http://www.tvevropa.com/