Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

До края на юли приключва ремонта на бул. „Христо Смирненски”

До 25 юли трябва да приключи реконструкцията по кръстовището на булевардите „Христо Смирненски” и „Цар Освободител” – каза пред журналисти зам.кметът арх. Венелин Жечев.  Тогава изтича и крайният срок за работата по южното спомагателно платно на пробива „Левски”, което той определи като гордост, защото чрез него ще намалее с 30-40% натоварения трафик в района.
3000 тона асфалт са излети през уикенда по булевардите „Христо Смирненски” и „Република”. До края на меай първият участък на Околовръстното ще бъде годен за експлоатация. Според арх. Жечев от януари досега фирмите, които поддържат уличната мрежа в града, са изкърпили за своя сметка по около 1000 кв. м от пътищата, чиито ремонт е поддал в гаранционния срок. Всяка дупка е картотекирана, а с новите възлагателни писма ще стартира рехабилитацията по вътрешно-кварталните улици.
Там не са правени ремонти от поне 10 години. По негови думи изминалата зима е била благосклонна, поради което тази година ремонтите били много интензивни. С третото възлагателно писмо, което вече е изпратено, били включени за изкърпване 30 000 кв. м както във Варна, така и в петте села на общината. Готвим се и четвърто писмо на стойност 1,5 млн. лв., с което трябва да се асфалтират вътрешно-кварталните улици в най-лошо състояние, каза още Жечев.

http://www.barometar.net/