Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Министър Александър Цветков подаде оставка

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е подал оставка на заседанието на правителството днес.Това потвърди образователният министър Сергей Игнатов. Военният министър Аню Ангелов също потвърди, като обясни, че информацията е била съобщена от премиера Бойко Борисов.Министрите не са запознати с мотивите на транспортния министър за изненадващото му оттегляне.Самият Цветков е бил днес на заседанието на правителството и е говорил по точки, на които е вносител.Според в. „Капитал“ (capital.bg) слухове за смяна на Александър Цветков вървят от месец и през последната седмица различни източници заявили, че оттеглянето е въпрос на дни.Основното недоволство към работата на Цветков било заради слабото усвояване на средства по европейската оперативна програма „Транспорт“, пасивното управление на сектора и отложените реформи в държавните дружества.Най-големият проблем бил почти фалиралия холдинг БДЖ.Според неофициални източници на „Капитал“ постът му вероятно ще бъде зает от досегашния зам.- министър на транспорта Ивайло Московски.

Преди да бъде назначен за министър, Цветков беше заместник-кмет на София по въпросите на транспорта по времето, когато Бойко Борисов бе кмет.“Парламентарната група на ГЕРБ е изненадана от оставката, която днес е подал министър Цветков“, каза зам.- председателят на групата Валентин Николов пред журналисти в парламента.От ГЕРБ смятат, че Цветков е бил добър министър, защото е направил дълбоки реформи в застъпения от него нереформиран ресор – в системите на НКЖИ, БДЖ, летищата. Виждаме, че схемите му вече работят, каза Николов.Той допълни, че не е редно да коментира личните мотиви, с които Цветков е подал оставката си, и благодари за работата му.

Александър Цветков е роден на 26 август 1967 г. в Плевен.Завършил е средно образование в 9-та Френска езикова гимназия – София. Има две висши образования – „Международни икономически отношения“ в Университета за национално и световно стопанство, и „Транспортно строителство“ във Висшия институт по архитектура и строителство. Преди да стане заместник-кмет е бил председател на Съвета на директорите на „Паркинги и гаражи“ ЕАД,  член на борда на Столичния общински приватизационен фонд,  началник на отдел в Изпълнителна агенция „Пътища“.

vesti.bg