Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Археолози показват труда си зад кадър във Варна

В Grand Mall, Варна на 20 май 2011 в 18 часа ще бъде открита интерактивната археологическа изложба „Археологията зад кадър“ – интерактивна изложба за деца, пригодена и за възрастни.  Изложбата е изградена с подкрепата на фондация „Америка за България“, фонд „Научни изследвания“ към МОМН и Grand Mall. За разлика от стандартния музеен подход , интерактивната изложба въвлича посетителите в процеса на работа на археологическата наука и им дава възможност да съставят сами своята картина  на миналото. С тази цел тя е изградена върху истинска загадка като кани гостите си да бъдат „археолози за ден“ и да открият мястото на един истински археологически обект. В „Археологията зад кадър“ малките посетители могат да „направят“ археологически разкопки, да „сглобят“ древен съд, да дорисуват момент от живота на древните хора.

Авторите на изложбата представят по нестандартен начин резултатите от работата на археологическа експедиция Струма 2010 като се спират не на бляскавите находки и предмети, а на историите от живота на древните хора,  които археологията се опитва да възстанови.

Изложбата е специално създадена с фокус върху по-малката публика, но е адаптирана и с информация за възрастните.  „Археологията зад кадър“ е безплатна за посещение  и ще бъде в Grand Mall от 20 май до 20 юни.

http://www.barometar.net/