Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Принц Чарлз се учи да коси трева с коса в Румъния

Принц Чарлз, който бе на частно посещение в румънското село Делница, поиска от местните жители да го научат да коси трева с коса и после ги помоли да му изпратят косата във Великобритания, пише електронното издание на вестник „Гъндул“.По време на посещението си в Делница, окръг Харгита /Централна Румъния/ принц Чарлз се отбил в дома на британката Барбара Ноулс, която живее от години в трансилванското село. Тя заяви, че познава престолонаследника от миналата година, когато се запознали при откриването на фабрика за мляко в окръг Муреш.

Тогава тя го поканила да посети село Делница.Принц Чарлз обядвал в дома на британката, където опитал само кашкавал, въпреки че на трапезата имало различни традиционни ястия като кюфтета, пушена наденица, сланина и варени яйца. Принцът също пил домашна ракия – палинка. След това поискал да го научат да коси с коса. Според местните жители принцът бил очарован от косенето и поискал да му изпратят косата във Великобритания.

В интервю за националната телевизия принц Чарлз заяви, че Трансилвания е „национално богатство“ на Румъния и че има още много какво да се направи за мултиетническото културно наследство, така че „тези уникални културни и природни богатства да не се изгубят“, съобщава агенция Франс прес. „Ако тези места изчезнат, това ще е загуба не само за хората от Трансилвания, а и за човечеството“, каза принцът. За принца се знае, че е влюбен в девствения пейзаж и вековните селски традиции в Трансилвания, където той притежава няколко къщи и вили.  Принц Чарлз, който на няколко пъти е посещавал страната в последните години, е свързан с различни проекти за екологично земеделие в Трансилвания, както и с възстановяването на историческия център на Сибиу, припомня АФП.