Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кървави сблъсъци пред „Баня Башъ“ в столицата

Неприятен сблъсък между симпатизанти на „Атака“ и мюсюлмани се получи в центъра на София. Двама от протестиращите са арестувани, а други двама – ранени. На място дойде линейка и прибра единия от ранените. По думите на лидера на „Атака“ Волен Сидеров сред ранените е депутатка Деница Гаджева.  Тя е била ударена с камък.“Частите на реда не взеха никакво отношение. Ние настояваме да бъде разследван и задържан престъпникът – ислямист – иначе оттук нататък партия ГЕРБ ще види какво означава опозиция в България“ – каза Сидеров.На кадри на „Канал 3“ се вижда човек, проснат на земята в безсъзнание, с окървавена глава. По последни данни точният брой на ранените не е ясен, сред окървавените е имало и полицай.

В момента Сидеров е в остър конфликт с полицаите. Той се насочи към джамията с думите „там са престъпниците“. По думите му – мюсюлманите са предизвикали боя пред джамията.Привържениците на „Атака“ крещят „Турците вън“, „България“. Пространството пред джамията и мястото, което е предназначено за митинга на „Атака“, е преградено с полицаи.Сидеров каза, че полицаите са изпратени да бият български патриоти и да нападат хора без причина и поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, тъй като полицаите се държали като еничари.Мюсюлманите бяха замеряни с яйца, обувки, домати, камъни от протестиращите, които недоволстват от високоговорителите на джамията.

В момента продължават сблъсъците между Сидеров и неговите симпатизанти и полицаите. Протестиращите запалиха пътеките, върху които се молеха мюсюлманите пред джамията, като преди това протестиращите от „Атака“ прогониха молещите се от входа на джамията. Вътре останаха някои от мюсюлманите.Волен Сидеров държал реч пред протестиращите, качен върху маса.Служители на пожарната загасиха запалените пътеки пред джамията в столицата, предаде Фокус. Едната пътека е напълно изгоряла. Мюсюлманите продължиха да се молят в джамията, докато пътеките горяха пред храма.Пред храма митингът приключва, но все още има голямо полицейско присъствие и напрежението остава. Протестиращите предизвикаха големи проблеми с трафика по бул. „Дондуков“, те се изтеглят, като пеят патриотични песни. Те се отправят към Народното събрание. Ивайло Нинов, организатор на протеста, уточни след сблъсъците, че от „Атака“ протестират „срещу говорителите, а не срещу мюсюлманите. Хората в района се оплакват от шума от джамията“. По думите му – 40–50 семейства, които живеят в района, са се присъединили към протеста.

http://www.actualno.com/