Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Светла Иванова: Клипът е рекламата на песента

Песента на Светла Иванова „Любов и кафе“ се нареди в челните места на класация на MTV. Това не е толкова голям пробив за мен, защото класацията се върти само 3 пъти в седмицата, сподели в интервю за ТВ „Европа“ певицата. Според нея, за да стане една песен хит, трябва да има и добър клип. В началото на лятото изпълнителката обеща да ни изненада и с нов летен хит от предстоящия й албум.

–   Какво ни пречи да пробием, да ни забележи чуждата публика? Гърците и румънците успяха да пробият на световната сцена…

–          Може би проблемът е друг. А именно, че първо в нашата страна не държим толкова на музиката си и специално на поп музиката. Не я толерираме, не я въртим достатъчно. Освен това сякаш в поп музиката нещата по-трудно се случват. Ние изпълнителите сме длъжни да бъдем и свои мениджъри, и PR-и, и тонрежисьори, и аранжори, специалисти по всичко. Липсва ни компания или авторитет, който да бъде лидер.

–          Как се развива поп музиката в България, защото въпреки всички тези проблеми ние виждаме, че раждат нови песни?

–          Тя се развива, защото музиката е такава страст, от която трудно човек се отказва. Забелязвам, че все повече заведения предлагат българска поп музика и те се пълнят.

–          До колко важен е клипът, за да стане една песен популярна, за да се наложи на пазара?

–          Много е важен. Без клип песента не вижда бял свят. Тя си остава в албума ти, и само при представянето му накъде могат да я пуснат. В първия ми албум почти на всяка песен направих клип и така те добиха популярност. Когато правиш и записваш песни всяка една от тях ти се вижда подходяща да бъде самостоятелен сингъл . Клипът е реклама на песента.

–          Защо днес все по-трудно се раждат хитове, някой които да бъдат актуални и след 20 години?

–          Една хубава песен може да се роди само с музикален инструмент и глас. Тя се разпознава по това, че като я чуеш веднъж и я запомняш. Не бих казала, че сега не се правят хубави песни. Може би сега просто се пускат по-малко. Защото една песен колкото по-често се пуска, толкова е по-голям шансът и да се нарече хит.

–          Литература или музика, кое надделява?

–          За мен нещата са дори еднакви. И двете са някакъв начин на изразяване. Обичам да пиша още от ученичка и го правех не по задължение. Аз много обичам да слушам музика и много обичам да чета.

Ганиела Ангелова

tvevropa.com