Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Англичанките, искащи секцио, ще бъдат консултирани от психолог

Националният здравен институт на Великобритания е подготвил проект, според който жените, желаещи да родят със цезарово сечение без да имат медицинските причини за, това, ще трябва да преминат серия  консултации със психолог.В страната са обезпокоени от нарастващия брой на раждания, които стават чрез секцио. За последните 30 години броят на оперативното родоразрешение е нараснал повече от два пъти и в момента по този начин стават една четвърт от ражданията във Великобритания, съобщи Дейли мейл.Обезпокоителното при това че единствената причина за раждане със секцио е страхът от психологическите и физически последици след нормалното раждане. Специалистите дори вече са дали име на това явление – синдромът „прекалено шик, за да се напъвам“  (too posh to push).
Според здравния институт консултацията със психолог ще помогне на жените да се справят със страховете си и да склонят да опитат да родят по естествен път.

Освен това бременните ще бъдат информирани за възможните усложнения, които могат да настъпят вследствие на цезаровото сечение, като травми на вътрешните органи и дори смърт на детето.Според резултатите от последните изследвания рискът от смърт на бебето при оперативно раждане е два пъти по-висок, в сравнение с нормалното родоразрешение.Недостатъците на секциото са още: трудното формиране на емоционалната връзка между майката и детето, както и продължителният възстановителен период.

http://www.dnes.bg/