Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Премиерът Борисов разговаря с български студенти, обучаващи се в университета в Хага

По време на посещението си в Кралство Нидерландия, днес, министър-председателят Бойко Борисов разговаря с български студенти, учещи в държавния университет за приложни науки в Хага. В момента там, в различни специалности, се обучават над 400 българи. От името на борда и служителите на висшето училище премиерът Борисов получи сертификат за принос.
„Сигурен съм, че темите, поставени в хода на дискусията, ще допринесат за сътрудничеството между България и Холандия”, изрази увереност президентът на борда на директорите на университета г-н Роб Бронс.
Пред премиера Борисов студентите поставиха въпроси, свързани с осигуряването на стажове в български фирми и държавната администрация, възможностите за увеличаване на стипендиите за студенти, учещи в чужбина, както и ограниченията за работа на българските студенти в Холандия. По време на срещата стана ясно, че в момента се подготвят промени, чрез които да бъде облекчена процедурата по легализация на дипломи.„Вие сте пример за подражание и наша гордост”, обърна се към студентите г-н Борисов. Той изрази надежда, че всички предприети от правителството действия и работата през следващите години ще дадат възможност за откриване на нови работни места за онези от тях, които пожелаят да се върнат в родината. Студентите поставиха въпроса за промяна на изборното законодателство, с оглед предотвратяване на злоупотреби и подмяна на вота. От своя страна министърът на външните работи Николай Младенов разясни последните изменения, предприети достатъчно рано преди провеждането на предстоящите избори. Министър-председателят уточни, че дебатът за последващи промени предстои.
Пред студентите в Хагския университет г-н Борисов сподели наличието на изключително добро партньорство с Европол, потвърденото от ръководството на организацията на провелата се официална вечеря в Хага.По-рано през деня в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов връчи „Златна лаврова клонка” на г-н Роналд ван дер Хисен – изпълнителен директор на „Оранье фонд”. Официалната церемония по награждаването се състоя в посолството на България в Кралство Нидерландия.

barometar.net