Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Обичате ли кожата си?

Първото нещо, което се забелязва у една красива жена, е кожата й – гладка, мека, чиста и блестяща. Вашата кожа може да е разкошна, независимо дали сте на 20 или на 60, стига да следвате един прост режим на грижа. Ето какво да правите и какво да избягвате.

Препоръчително: Носете грим, съдържащ възможно най-естествените съставки. Минералният грим осигурява безупречно покритие и едновременно с това позволява на кожата да диша. Колкото по-малко съставки съдържа гримът, толкова по-полезен е за кожата ви.

Нежелателно: Не пушете. Тютюнопушенето перманентно състарява кожата и нанася поражение, сравними само с тези от слънчевата увреда. Никотинът стеснява кръвоносните съдове и по този начин блокира потока на кислород към кожата.

Препоръчително: Ексфолирайте кожата редовно. Обикновено веднъж седмично е достатъчно. Ако имате мазна или смесена кожа, използвайте химически ексфолиатор като салицилова или гликолична киселина. За тези от вас с нормална или чувствителна кожа най-добър ефект ще има използването на ексфолиатор с микродермабразионна формула – такъв с малки гранули, които почистват лицето.

Нежелателно: Не забравяйте да слагате слънцезащитен лосион! Изберете си овлажнител с двойно действие, който има слънцезащитен фактор SPF поне 30, използвайте го дори през зимата и дори когато излизате навън само за няколко минути на ден.

Препоръчително: Използвайте крем за около очи всеки ден! Кожата около очите е много тънка и чувствителна. Защитете я с крем за около очи с SPF 30.

Нежелателно: Не забравяйте за врата, гърдите и ръцете си. Тези зони стареят най-бързо и често биват игнорирани в ежедневните ни грижи за кожата. Слънцезащитният крем, ексфолиантът и овлажнителят са също толкова важни за използване в тези зони, колкото и за лицето. Потърсете продукти с противостареещи съставки като витамин А, кинетин, мед и витамин С.

Препоръчително: Яжте здравословни храни. Хубавата кожа започва отвътре. Пийте много вода, за да се поддържате хидратирани, приемайте много антиоксиданти като тези в зеления чай и храни, богати на витамини А, Е, С е бета каротин. Антиоксидантите се борят със свободните радикали, които могат да нанесат клетъчна увреда. А като бонус антиоксидантите помагат и да се предпазите от рак и сърдечни заболявания.

Нежелателно: Не пресушавайте кожата си. Много жени правят грешката да слагат изсушаваща пилинг маска на цялото си лице, когато се сблъскат с пъпка. Това само задълбочава проблема. Когато кожата бъде лишена от естественото й омазняване, тя произвежда още повече от него, за да компенсира. Това запушва порите и предизвиква появата на пъпки. Нежните почистващи кремове и редовното ексфолиране са нежни и ефективни методи да се справите – но, ако смятате, че имате проблем с акнето, посъветвайте се с дерматолог.

Препоръчително: Следвайте редовен режим. Грижата за кожата трябва да се превърне в навик два пъти дневно. Не бъдете небрежни към режима и не го спазвайте на случаен принцип, в противен случай няма как да очаквате каквито и да е забележими и продължителни резултати.

Нежелателно: Не забравяйте, че кожата е най-големият орган на тялото ви. Отнасяйте се с нея добре!

http://www.tia.bg