Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Лондон може да стане световната столица на разводите

Във времето, когато туризмът с цел развод става нещо все по-обикновено, а обикалящите света супербогаташи се опитват да се разделят там където ще получат най-добри условия, Лондон има потенциал да се превърне в световната столица на разводите, пише CNBC.Някои двойки, които се развеждат, се борят дори за тигана, получен като сватбен подарък. В случаите когато се развеждат мултимилионери, множеството им имоти, големите офшорни активи и значителните попечителски фондове могат да удължат тази битка и да я направят много по-ожесточена.

Такъв е случаят с развода между Елена Голубович и Илва Голубович, които са от заможни руски семейства и заплащат правни разходи в размер на над 2 млн. паунда (3.22 млн. паунда) за развода си. Г-жа Голубович искала той да се състои в Лондон, където двойката е живяла, докато г-н Голубович, финансист по професия, е имал желание разводът да бъде в Русия.В исторически план британските съдилища предлагат по-изгодни условия на по-малко заможния брачен партньор в сравнение с други страни. В Китай например няма правно задължение за изплащане на детска издръжка.Случаят Макфърлейн, при който съпругата Джулия Макфърлейн получи 250 000 паунда годишна издръжка и около 3 млн. паунда капитал за приноса й към кариерата на съпруга й като майка на техните три деца, е един от придобилите наскоро популярност.

Съдията отсъди, че г-жа Макфърлейн има право на по-голям дял от средствата на съпруга си, защото се е отказала от обещаваща кариера като адвокат, когато са сключили брак.Богаташите от най-различни страни могат да се разведат в Лондон, дори и ако не са родени във Великобритания, защото съгласно британското законодателство, те могат да се разведат, ако имат значителни връзки със страната, като например собственост на имот.По-богатите партньори в брака имат добри причини, за да стоят далеч от Лондон.

През 2006 г., Мелиса Милър прекратява брака си, продължил по-малко от три години без деца, получавайки 5 млн. паунда от състоянието на бившия й съпруг, което по това време е било 17.5 млн. паунда.Бившият член на групата Бийтълс Пол Макартни пък плати 24.3 млн. паунда на бившата си съпруга Хедър Милс през 2008 г., след шест години брак.

Сумата, платена от Макартни обаче е много малка, в сравнение със 100-те млн. паунда, които се твърди, че руския магнат Борис Березовски е платил на втората си съпруга Галина при техния развод. Тази сума обаче не е потвърдена официално.Предбрачните споразумения формално не се признават от британското законодателство, но са все по-често срещани и могат да бъдат обвързващи.В случая с германската наследницата на голямо състояние Катрин Радмахер британски съдебен състав през миналата година реши, че нейният бивш съпруг Никола Гранатино ще получи само 1 млн. паунда от богатството й, както е записано в тяхното предбрачно споразумение. Гранатино се бореше в съда за над 9 млн. паунда.

profit.bg