Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Павел Димитров: Данаил Папазов е най-достойният кандидат за кмет на Варна

Областният лидер на ГЕРБ във Варна Павел Димитров се отказва от кандидатурата си за кмет на Варна и обяви това си решение официално пред журналисти днес. Макар че е получил най-голяма подкрепа на вътрешно партийните събрания – 425 гласа, Димитров сподели, че се оттегля, защото никога не е имал желание да се бори за поста. Задачите му като депутат, негативите от управлението на ГЕРБ са сред основните мотиви той да се оттегли от надпреварата, а досегашното му участие е било своеобразен вътрешен тест за него.

Данаил Папазов е човекът, който е най-достоен да заеме кметския пост – каза още Димитров. На журналистически въпрос – има ли достоен заместник за поста – шеф на пристанище Варна, ако Папазов стане градоначалник, Павел Димитров отговори, че има стойностни хора, които ще го сменят и ще изпълняват мениджърските си задължения с професионализъм. Трима ще са кандидатите от морската столица за кметския пост, които ГЕРБ ще предложи – областния управител Данчо Симеонов, с подкрепата на 216 души, шефът на пристанище – Варна Данаил Папазов със 198 гласа и мениджъра на Гранд хотел Варна Иван Портних със 135 гласа. Отпада от надпреварата председателят на Общинският съвет Николай Апостолов, който е подкрепен 190 души. Една политическа личност се предлага заедно с двама мениджъри, каза още Павел Димитров.

Кандидатът за кмет на морската столица ще е и водач на листата за общински съветници. Във Варна тя ще се състои от 85 души. По думи на Павел Димитров от ГЕРБ се надяват да спечелят местните избори поне в шест общини във Варненска област. Няма да има община, в която ГЕРБ да не участва със самостоятелна кандидатура за кмет. Сред селищата, които ГЕРБ смята за сигурни са Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино и Суворово. Сигурни кандидати на партията за втори мандат ще са кметът на Аксаково Атанас Стоилов и на Бяла Атанас Трендафилов.

http://www.barometar.net/