Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Тупак е жив?! Хакери пуснаха фалшива новина

Близо 15 години след убийството на легендарния рапър Тупак Шакур хиляди фенове на неговото творчество не могат да приемат смъртта на своя идол и редовно се спекулира, че всъщност певецът е жив. Когато обаче такава новина се появи онлайн на страницата на водеща обществена телевизионна мрежа в Съединените щати като PBS, нещата стават сериозни.Именно на уебсайта на Public Broadcasting Service беше качена новината, че Тупак всъщност живее в малко курортно градче в Нова Зеландия. Информацията била от местни жители, но от съображения за сигурност името на градчето се пазело в тайна.

Не след дълго обаче са оказва, че цялата история е подигравка от страна на група хакери, наричащи себе си The Lulz Boat, съобщава CNN. Именно те атакували сайта на PBS и веднъж получили контрол върху него пускат „сензационната” новина.Хакерите обявиха, че действията им са в знак на протест срещу поредното издание на едно от емблематичните предавания на телевизионната мрежа „Frontline”.

Темата е за войника Брадли Менинг, добил световна популярност като първият и единствен към момента американец, арестуван за изнасяне на поверителна информация за сайта WikiLeaks.От The Lulz Boat са категорични, че не са „особено впечатлени” от негативната светлина, в която е представен Менинг и затова са решили да вземат крайни мерки.Освен измислицата за Тупак, хакерската група създава подстраница в официалния сайт pbs.org, озаглавена „Освободете Брадли Менинг!”.

dnes.bg